Skidpepp-statistik!
Förra året vid den här tiden skrev jag lite om besöksstatistiken. Dags att göra det i år igen! Bilden ni ser ovan är antal sidvisningar om dagen under de senaste 365 dagarna. Som ni ser är vi nästan redan nu uppe i samma antal visningar som under VM förra året. Riktigt bra med tanke på att vi inte har några mästerskap denna säsong och intresset kanske då skulle vara svalare. Men så verkar det inte vara!
Denna bild visar en jämförelse mellan de senaste 30 dagarna i år och för ett år sedan. Som ni ser har vi passerat förra årets siffror rejält. Kan detta bero på att samma personer är inne flera gånger per helg och kollar tips, resultat osv, eller är det fler unika besökare än förut också?
Ja, det är det! Och det är väldigt roligt. Jag har även märkt en liten ökning i annonsintäkter denna säsong och det beror nog inte bara på att ni är fler utan att annonsernas innehåll har förändrats. För ett par år sen var det mest reklam för dating-sidor och konstiga resmål, nu däremot ligger annonser ute för rullskidor, Visit Finland (Kuusamo) och Vasalopps-annonser. Bara så att ni vet är det ingen gigantisk kassako det här, vi brukar tjäna runt 1000 kr per säsong i annonsintäkter genom google..
Vilka är ni då? Under den senaste månaden har besöken bestått av drygt 90 procent återkommande besökare varav resten är helt nya. Med andra ord, Skidpepps besökare är väldigt trogna och kommer tillbaka! Det tackar vi för. Vanligtvis brukar vi ha lite fler nya läsare under mästerskapen då många kommer hit från Aftonbladet och Expressen genom Twingly.
Vem vinner browserkriget på Skidpepp.se då? Jo, Internet Explorer är fortfarande störst, men inte med många procent! Firefox ligger tvåa och Safari trea. Chrome har kommit starkt på sistone också. Jag skulle rekommendera alla ni Explorer-användare att byta till någon av de andra webbläsarna, jag lovar att ni inte kommer att ångra er!
Annan info. Inlägget som läst flest gånger är Kommande säsong som har besökts hela 13000 gånger (och förmodligen många tusen till under oktober månad). 25% av alla besökare har varit inne fler än 200 gånger tidigare. Denna siffra låg på 15% förra året!
Största trafikkällorna (alltså vartifrån man klickat in sig till Skidpepp om man inte skrivit in adressen själv) är Google, därefter kommer Jans eminenta sida worldofxc.com. Trea är xcstorm.com.
Vad söker folk på då för att komma hit? Jo, bortsett från orden skidpepp och skidpepp.se ligger daniel richardsson blogg på tredje plats. Därefter har vi många sökningar på allas vår joel burman. Jag vet inte om det är han själv som googlar sig hela tiden eller om han har många stalkers, men långt upp ligger han i alla fall. Sedan har vi jennie öberg, hanna brodin och frognerseteren 16,7 löypa (?) m.m. Hela 82 personer har sökt på skdipepp och ändå lyckats hitta hit. Tack för det Google! Till sist en annan goding: marcus hellner singel!
Riktigt kul läsning Oskar! Någon som vet hur många läsare andra skidsidor i vårt land har?
Hur fungerar det där med unika besökare? Jag har via universitet möjlighet att använda uppemot 50 olika datorer. Om jag är på skidpepp på alla dessa räknas jag då som 1 eller 50 olika personer?
Jonas E – utan att vara särskilt kunnig tror jag att det handlar om IP-adresser. Har universitetet samma ip-nummer blir du nog inte unik och tvärtom.
”frognerseteren 16,7 löypa (?)”
Det är väl kollens gamla bana innan man började med masstart.
Roligt att bloggen har så pass mycket besökare, sjölv hittade jag hit någon gång under VM förra säsongen. Men jag håller med om att det är nästan en skam att så många fortfarande använder Internet Explorer och gör gärna som Oskar föreslår installera Firefox eller Chrome istället.
En fråga till Oskar är iPhone statistiken för webbläsare inbakad i Safari i tårtdiagramet.
Detta är inte en fd skidåkare, men parallellen till gemensam start inom skidsporten är slående:
http://www.vg.no/sport/skoyter/artikkel.php?artid=10016356
Alexander: Gillade verkligen en av kommentarerna till artikeln; ”Det neste blir vel fellestart i Hopp Normalbakke ……..” :)
Kul läsning, speciellt det med ”Joel Burman” och ”marcus hellner singel”! :-)
Nästan chockerande att Explorer dominerar så pass. Sätter en hundring på att medelåldern på Explorer-användarna är betydligt högre än övriga.
Oskar: Får du information från Google om vad brukare har sökt för att komma in på sidan?
Annars var detta väldigt kul läsning. Jag och fler med mig hoppas att du kan leva på detta en dag Oskar. Det bästa vore om sidan kunde generera så mycket att du kunde anställa en lobbyist som skulle pendla mellan Scweiz och Oslo och försöka få ett slut på masstarterna:-)
JonasE: Det stämmer. Dock fanns det en bana på 25 km som var den ”klassiska” banan. Sedan får gärna Hanne eller någon annan rätta mig om jag har fel, men en norsk kompis hävdar att det en gång i tiden fanns en 50km slinga som man tävlade på. Skulle vara kul om VC kunde gå på 25km slingan något år i klassisk stil med individuell start.
Kommer ihåg den gammla 25 km slingan tror de var någon gång 1997 1998 men tävla på den sista gången.. var en rikgit lång tuff backe på den slingan kommer inte ihåg vad backen kallades var tror de var efter någon gammal norsk åkare som alltid tog slut där på andra varvet…
1986 hade Swe 7 man topp 10 på 5 milen i kollen måste vara rekod i antal svenskar topp 10..
Ja, det fanns en 50-km-slinga.
”Historically there has always been five to six long climbs in the 50 km course at Holmenkollen. In 1929, the 50 km race had five long climbs that each had an elevation gain of 100-250 metres. The course was then changed to 2×25 km, with three long climbs with elevation gains of 50-150 metres. Later, the course consisted of three rounds of 16.7 km with two long climbs with elevation gains of 50-90 metres.”
Intressant, jag tror faktiskt jag kan vara en av dem som en gång i tiden googla ”daniel richardsson blogg” och hitta hit :)
jossa;
Du menar 25 km slingan och Hjärmsta-backen uppkallade efter Reidar Hjermstad.
Minst tre gånger ledde Reidar 5-milen klart men kroknade i den långa backen ca 7 – 8 km från mål.
Träffade Assar för tre år sedan. Han berättade hur han tog in många minuter i den backen när han vann 1962 eller var det -67.
Benke: Det är intressant det du kopierade in, stigningarna har alltså minskat drastiskt i Kollen, från fem-sex st på 100-250 m till dagens sex (under tre varv) på 50-90 m dvs mindre utslagsgivande.
Skulle gärna vilja se den där femmilsslingan.. Skulle säkert kunna hända mer under den än under dagens 16,7 km-slinga även under en masstart. Kameramän på snöskotrar kan täcka de delar av banan som inte har kameror.
Jörgen: Fast dagens slinga är ju inte ens 16.7 km. Det var väl 6*8.3 km.
Den totala stigningen var 1998 meter, 2 meter ifrån maxgränsen på 2000 meter.
Fullständig länk: http://www.oslo2011.no/50+km+at+Holmenkollen+-+the+world's+hardest+ski+course.b7C_wljO0f.ips
Jörgen;
Inte bara längre backar. Dåliga spår och bristfälliga stavfästen gör att du bör lägga på minst 25% när du jämför med dagens korta backar.
Elin: Dåliga spår och bristfälliga stavfästen som förr kan de fixa med dagens teknik. Men det måste förstås finnas naturlig snö som grund om det ska bli en riktig femmilsslinga.
Benke: Trist att det blir kortare och kortare… Slingan i Kollen alltså.
Hur ser det ut med internationella besökare? Hur många % norrmän och finnar är det egentligen.
Sen när det gäller mig som dragplåster så beror det nog snarare på att skidpepp har så bra SEO vilket antagligen gör att om man googlar mitt namn så kommer skidpepp trådarna upp.
Jag är ganska aktiv i filmbloggssfären och använder mitt namn som alias där också. Det kan förklara googlingarna. Jag brukar googla mig själv en gång i månaden inte mer. =)
En annan artikel som alla skidpeppare borde läsa är:
http://www.aftenposten.no/meninger/La-femmila-leve-6694360.html
Ber om ursäkt om ni redan läst och debatterat den.